Farkasok Világa!
Menü

>> Főmenü
Minden, ami az oldallal kapcsolatos
>> A farkas
Néhány alap információ, amiket tudni érdemes
>> Vérfarkas
Ha szeretnél róluk többet megtudni
>> Érdekességek
Cikkek, sztorik, amik érdekelhetnek
>> Állatvédelem
Ami mindenképp figyelmet érdemel!
>> Extrák
Egy kis szórakozás, persze farkasokkal :)
>> Letöltések
Töltögess kedvedre farkasos dolgokat!:)
>> A szerk.
Személyes részleg, a saját dolgaim vannak itt

Gyorslinkek
Haza : Vk : Pk : Rk
Kérdezz! : FórumRengeteg munka van az oldalban, saját írásaimra fenntartom a szerzői jogot, minden más pedig forrásmegjelöléssel kerül fel! Az ötletek másolását is mellőzzük, kérlek...

 
Adatok

Linkelj!:)
Szerkesztő: Lin
Design by: Lin
Téma: farkasok, állatvédelem
Az oldalért köszönet:
Mia
Nyitás: 2009.03.04. (lapunk.hu-n)
Zárás: 2010.11.04.
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox

Töltsd le a Firefoxot!

Online látogatók:

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Csere-bere

Többi oldalam:

RockerWolf
Tolvajok ellen!

V.I.P.

Elit
"Aranyfarkasok"


Képre vár: Nightly Wolves
20/5 szabad
Lekerültél?

Affi
"Ezüstfarkasok"

40/2 szabad
Lekerültél?

Csak színvonalas, tartalmas oldalakkal cserélek, az elitek még nagyobb mércét ütnek meg. Nyugodtan jelentkezz akár elitbe, akár affiba, de ne sértődj meg, ha nem kerülsz ki!:/
>>Bővebben<<

 
V.A.J.

Jelenleg nem veszek részt versenyeken.

 
Hirdetés

Ha szeretnél hirdetni, küldj nekem e-mailt a linwolf@citromail.hu címre, vagy írj itt az oldalon, és kiteszem a hirdetésed!
Csak állatokkal kapcsolatos hirdetéseket teszek ki (pl. elveszett, talált, örökbefogadható állatok stb.). Teljesen ingyen, tehát nem kell cserébe engem reklámoznod vagy kreditet fizetned.

 

 

Farkas hasonmások

Tudjuk ugye, hogy a kutya a farkas leszármazottja, épp ezért legjobb barátainkban és vad rokonukban rengeteg a közös vonás. Vannak kutyák, amik nagyon eltérnek a farkasoktól, mint például a pincsik, vannak viszont olyanok, amik rettentő sokban hasonlítanak hozzájuk, sőt, kutya-farkas hibridek is léteznek.

Most ezekről a farkasszerű kutyákról fogok írni nektek.:)

 

-----------------------------------------------------------

 

Német juhászkutya

Ez a kutyafajta középnagy, erős. Szőrzetében a fekete és barna árnyalatok dominálnak, lehet ordas, de rengeteg színben és mintázatban pompázhat. Szőre hosszú és rövid is lehet. Rendkívül okos, kiegyensúlyozott, mozgékony fajta. Gyakran alkalmazzák a rendőrségnél, valamint mentő-, vakvezető- és terelőkutyaként, hisz neve is erre utal.:)  Persze házőrzőként és kiskedvencként is nagyon népszerű.:) Hűséges, figyelmes kutya.

 

-----------------------


Szibériai husky

A szibériai husky az egyetlen kék szemű kutyafajta. Közepes termetű eb. Szőre lehet ordas, szürkés vagy ezüstös árnyalatú, bundája dús, vastag. Rendkívül erős, kitartó, gyors fajta. Ezen tulajdonságai teszik  lehetővé, hogy szánhúzókutyaként alkalmazzák. Barátságos, intelligens kutya, játékos és mozgékony. Az egyedüllétet nehezen viseli. Alkalmazkodó típus, egyre népszerűbb házi kedvenc.:)

 

-----------------------


Alaszkai malamut

Az alaszkai malamut nagyon hasonlít a huskyra, viszont az ő szeme minden esetben barna. A malamut is szánhúzókutya, tömzsi testfelépítésű, szívós, erős fajta. Vastag, két rétegű bundája a világosszürkétől feketéig bármilyen színű lehet, van barna szőrzetű is. Értelmes, emberszerető kutya, viszont makacs is, megvan a saját akarata. Családoknál házi kedvencként tartják, házőrzőnek nem valami alkalmas barátságos jelleme miatt.:)

 

-----------------------


Csehszlovák farkaskutya

 Nos, ő aztán kiköpött farkas.:D Nem véletlen, hiszen a német juhászkutya és a közönséges farkas keresztezéséből született.:) A közepesnél nagyobb termetű kutya, színe lehet sötét-, ezüst- vagy sárgásszürke. Munkakutyát akartak kitenyészteni, viszont a farkasvér miatt ez a kutya nehezen kezelhető, így ez nem jött össze.x) Az idegenekkel szemben tartózkodó, és nagyon ügyelni kell a többi kutyával való viszony kialakítására.Bizalmatlan, de ok nélkül nem támad.

 

-----------------------


Sarloosi farkaskutya

Ez a nagy méretű eb szintén a farkas és a német juhászkutya keresztezéséből alakult ki. Vastag bundája lehet barnás és szürke árnyalatú, még krémszínű is. Értelmes, kitartó, erős kutya. Gazdájához hűséges, de az idegenekkel szemben gyanakvó és óvatos. Erős a vadászösztöne, figyelmes és intelligens fajta, viszont független és akaratos is. Nem szereti az egyedüllétet, azonban nála kisebb állatokkal nem tanácsos együtt tartani a vadászösztöne miatt...xD

 

-----------------------


Kunming kutya

Ez a fajta közepes termetű, Kínában tenyésztették ki szintén a német juhászkutya és a farkas keresztezésével. Rendőr- és munkakutyaként alkalmazzák, sőt, még a hadseregben is, bár farkasvére miatt nehezen kezelhető. Erős és figyelmes kutya. Bundája színe ordas. Házi kedvencként nem valami elterjedt, bár gazdáival barátságos. Ritka fajta, nem tudni sokat róla.

 

-----------------------


Tundra juhászkutya

Ez a nagy termetű kutya ordas vagy fekete színekben pompázik. Energikus, erős fajta, igényli a testmozgást. Még kicsi korban hozzá kell szoktatni az idegenekhez és más állatokhoz. Sok figyelemre és türelemre van szükség nevelésében. Intelligens eb, juhász- és mentőkutyaként alkalmazzák.

 

-----------------------


Lupo Italiano

Ezt a fajtát Olaszországban tenyésztették ki, szintén a német juhászkutya és a farkas keresztezésével. A cél itt is egy munkakutya kitenyésztése volt. Alkalmazzák a hadseregben, rendőrségnél és mentőkutyaként is. A közepesnél nagyobb termetű, ordas vagy fekete színű, hűséges társ.

 

-----------------------


Utonagan

Az utonagan kitenyésztésének célja kivételesen nem az volt, hogy jó munkakutya váljon belőle. A farkashoz hasonló kutyát akartak tenyészteni, anélkül, hogy igazi farkasokat is bevontak volna ebbe. Német juhászkutya, szibériai husky és alaszkai malamut keresztezéséből született. Intelligens, figyelmes eb, könnyen tanítható. Közepes termetű, jól kijön a többi állattal, szereti az ember közelségét.

 

-----------------------


Byelorussian Ovcharka (Fehérorosz juhászkutya)

Ezt a fajtát kelet-európai juhászkutyának is nevezik. Nagy termetű eb, bundája lehet fekete, ordas és ezüstszínű, ritkán fehér is. Szőre egyaránt lehet hosszú és rövid. Intelligens, játékos kutya. Gazdáihoz hűséges, az idegenekkel szemben pedig bizalmatlan és gyanakvó. Erős kutya, és agresszív is lehet, ami kiváló házőrzővé teszi. Nem a legjobb választás olyan családoknak, ahol kisgyerek is van. Munkakutya, rendszeres edzésre van szüksége, szívós eb.

 

-----------------------


Shiloh juhászkutya

Ez a fajta nagyon hasonlít a német juhászkutyára, bár termete nagyobb nála. Hűséges és gyengéd. Arra lett kitenyésztve, hogy jól bánjon a többi állattal és a gyerekekkel. Intelligens, kíváncsi és magabiztos kutya, barátságos, de családját bármi áron megvédi. Emiatt nagyon jó házőrző, erős és bátor.

 

-----------------------


Timber juhászkutya

Ezt a fajtát a timber farkas és a német juhászkutya keresztezéséből tenyésztették ki. Nagy termetű eb, megjelenése elég impozáns. Színe lehet barna, fekete vagy ordas. Megfelelő nevelés és kellő odafigyelés mellett ragaszkodó és megbízható társ válik belőle. Nagyon intelligens, kitartó kutya. A farkasvér azonban itt is kitűnik, területükre érzékenyebbek a többi kutyánál, és engedelmesek a gazdájuknak.


 ----------------------- 

 

Saját írás, kérlek
NE LOPJ!
Köszönöm.
© linwolf.gportal.hu

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!